Verhalen van Zegmaar Bas

Af en toe heb ik zin om wat te scrhijven. Soms is het een humoristisch gedicht, een andere keer een kritische column. Maar als ik wat leuks heb geschreven, dan plaats ik het op deze pagina.

Op het moment zijn er nog niet veel stukken, maar na verloop van tijd zullen ze komen. Net zoals mijn video's ;)

Hoe kunnen we anno 2019 niet doorgeven aan studenten dat hun college uitvalt?

Ik ben netjes om 13:55 van huis vertrokken, om zoals altijd de longen uit mijn lijf te fietsen, om nog net in de trein van 14:01 te kunnen springen. Om 14:22 stap ik uit op Utrecht Centraal. Even later fiets ik richting de Uithof. Ruim op tijd loop ik het KBG binnen. Ik pak mijn laptop erbij. Nog even de laatste mailtjes wegwerken. Ik ben weer over alles op de hoogte. Precies om 15:15 sta ik voor de collegezaal. Maar daar staat al een studiegenoot: "Het gaat niet door. Hij is ziek."

Hoe mijn studiegenoot dat wist? Dat heeft hij net gezien op Blackboard (de online leeromgeving). Terwijl wij tegen elkaar aan het klagen zijn over de gebrekkige communicatie, komen er nog meer studenten langs. Uiteindelijk zijn er zeker 5 studenten geweest die voor niks naar de college zaal zijn gekomen, sommige met meer dan een uur reistijd. En ook ik zit dit nu te typen, in een verder lege collegezaal.

Natuurlijk wens ik mijn docent beterschap, als je ziek bent dan ben je ziek. Maar hoe kan de communicatie naar de studenten, anno 2019, zo slecht zijn? Want ik wist van niks. Volgens MyTimeTable heb ik nu gewoon college. De MyUU app beweert hetzelfde. In mijn mailbox geen mailtjes hierover. Nergens valt er wat te vinden. Alleen op Blackboard staat sinds vanochtend 10:00 uur dat het college uitvalt. Maar moet ik dan voor elk college op Blackboard gaan kijken of het niet toevallig uitvalt? Ik hoor van een vriend dat ze hem dat inderdaad hebben aangeraden. Maar soms staat uitval niet eens op Blackboard. Zo werd er een keer alleen meegedeeld tijdens het eerste hoorcollege dat alle werkcolleges van de donderdag niet doorgaan. Die colleges stonden wel nog netjes ingeroosterd. Ook daardoor stond ik weer met een andere student voor een leeg lokaal.

Ik blijf nu met vragen zitten. Hoe kan een universiteit, zo groot als de Universiteit Utrecht, het niet voor elkaar krijgen om zijn studenten goed in te lichten over uitval? Ik heb een mailbox, een rooster en een MyUU app. Daar moet toch wat mee te doen zijn? Sommige mensen zouden misschien zeggen dat je het ook wel via via zou moeten horen, maar ik ben een informatica student hè...

Op de middelbare school hadden we vroeger een belboom. Als er iets uitviel, dan had iedereen 2 mensen die hij moest bellen om dat aan door te geven. Zo kwam stond niemand voor een leeg lokaal. Ik dacht dat die tijden nu voorbij waren. Maar blijkbaar nog niet in Utrecht.


Toch maar gaan tellenIn mijn vorige post vertel ik dat ik, hoewel ik dat wel zeg in mijn filmpje, eigenlijk helemaal niet heb meegedaan aan de Nationale Tuinvogeltelling. Dat gaf geen goed gevoel, dus ik ben toch maar aan het tellen geslagen. Ik heb helaas geen vogel gezien, maar dat maakt niet uit. Alle data helpt. En ik kan mezelf weer in de spiegel aankijken. Over spiegels gesproken.


Zegmaar Bas telt mee met de Nationale VogeltellingOf nou ja, maakt er een leuk filmpje over. Want zelf een halfuurtje naar vogeltjes kijken is er daardoor niet van gekomen. Het was wel super leuk om deze video te maken. Wat vliegt de tijd toch als je leuke dingen aan het doen bent. Het meisje in de video is mijn zus Lara (haar kanaal) en ik wil haar graag bedanken voor de hulp bij het maken van deze video. Zonder haar hulp was het niks geworden. Ondanks dat onze ouders soms een beetje in de weg liepen denk ik dat we een heel mooi filmpje hebben gemaakt!

Nu allemaal nog even gaan tellen hè!


Gelukkig nieuwjaar!

Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor het kijken van mijn video's. Jullie maken dit geweldige leven van fulltime YouTuber mogelijk. Bizzar dat we in 2017 maar liefst 24 abbonees hebben aangetikt! Bedankt en een beetje laat misschien, maar een fantastisch 2018 allemaal!

PS. Ik heb eigenlijk helemaal geen goede voornemens voor 2018, dus verwacht vooral niet veel meer video's nu, maar ik ben momenteel wel weer bezig met iets!


Zegmaarbas.nl blijft nog even in de lucht

Zojuist voor de komende 3 jaren betaald voor de webhosting van zegmaarbas.nl. Ook het zegmaarbas.nl domein is voor de komende 3 jaren veiliggesteld. Of ik dus zeker weet dat ik de komende 3 jaar aan deze site en het YouTube kanaal blijf werken? Nou, ze gaven korting als je voor meerdere jaren betaald, maar eh, ik denk van wel dan...


Nieuwe laptop en grote schoonmaak van de site

Ik heb nu precies een week een nieuwe laptop. Deze laptop ga ik vooral voor school gebruiken, maar hij is ook heel handig om op buiten huis te kunnen werken. Om precies te zijn heb ik de HP Pavilion Power 15-cb030nd aangeschaft. Er hangt zeker een prijskaartje aan, maar na 1 week gebruik kan ik eigenlijk al niet meer zonder. Ik had wel al een oudere laptop, maar na 5 jaar intensief gebruik is er zo weinig over van de accu, de snelheid en de behuizing dat je eigenlijk niet meer op kon werken. Ik weet niet zeker of het komt door deze nieuwe laptop, maar ik had wel opeens zin om weer wat te doen aan deze site. Ik heb vooral veel achter de schermen gedaan, zoals het verbeteren van de overzichtelijkheid van de code en het verbeteren van fouten in de HTML. Maar ook heb ik de 'over deze site' pagina verbeterd en wat spelfouten verbeterd. En ik heb weer een nieuwe blogpost geplaatst, maar dat had je waarschijnlijk al door...


Nieuwe website!

Op is zegmaarbas.nl online gegaan! Zegmaar Bas heeft nu ook een officiële site! De site is nog niet helemaal (lees: helemaal niet) af, maar ik ben er druk mee bezig om meer pagina's toe te voegen en de opmaak te verbeteren. Hieronder staan enkele ideeën die ik heb met zegmaarbas.nl

Nieuws pagina voor Zegmaar Bas
Een nieuwspagina waar je veel informatie kan vinden over Zegmaar Bas. Zo kun je lezen waar ik nu mee bezig ben, maar ook zijn hier links naar verborgen video's te vinden.
Blog met persoonlijke dingen/zaken
Dit blog zal vooral een collectie van stukjes zijn die over van alles en nog wat gaan
Aan fotografie gerelateerde pagina
Een pagina waar ik wat vertel over fotografie en af en toe leuke foto's zal plaatsen
Informatie over mij / mijn CV
Het zou goed kunnen dat ik voor deze informatie een apart (sub)domein aanmaak, aangezien mijn CV niet echt thuishoord op deze website.
Informatiepagina over deze website.
Op deze pagina zal ik vertellen welke programma's ik gebruik en welke dingen ik leer van het onderhouden van deze site.